Властите в Одеска област предупреждават, че областта може да остане на

...
Властите в Одеска област предупреждават, че областта може да остане на
Коментари Харесай

Одеса може да остане без електричество 2-3 месеца

Властите в Одеска област предупреждават, че региона може да остане на мрачно и в продължение на 2-3 месеца.

Отделът за енергийна оперативна подготвеност и успеваемост на Одеската регионална администрация съобщи, че възобновяване на енергийните уреди може да отнеме повече време, в сравнение с в предходни случаи след съветския обстрел, оповестява " Укринформ ".

" Разбираме какъв брой е мъчно да останеш без електрозахранване за толкоз дълго време. Ако разбирате, че в близко бъдеще ще ви бъде мъчно да се справите без електричество и имате опция краткотрайно да напуснете Одеса и да се преместите в Одеска област или отвън нея, коства си да го извършите ", приканва Областната администрация.

В събота вечерта при офанзива с  хиляди хора останаха без електричество, заяви оперативното командване на Юг.

В обръщението си към украинците тази нощ президентът Володимир Зеленски съобщи, че 1.5 милиона поданици на Одеска област са без електрозахранване. Ключовият миг през днешния ден е енергийният бранш, съобщи президентът. Според него с изключение на в Одеса най-тежко е ситуацията в Лвов, Виница, Киев, Тернопол, Суми, Закарпатието, Житомир и Хмелницки район, а и в Киев.

" Трябва да разберете: дори да няма масирани ракетни офанзиви, това не значи, че няма проблеми. Почти всеки ден в разнообразни райони има обстрел, ракетни офанзиви, набези с дронове. Почти всеки ден има изумени енергийни уреди. Поради загубите в системата се постанова да понижим лимитите за всички в системата. Възстановяването също е доста мъчно. Въпреки това нашите енергетици и комунални служащи правят същински геройства, възстановявайки за седмици това, което в действителност би лишило месеци работа ", добави Володимир Зеленски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР